14 clinical MCQs in Behavioural Sciences. Which of the following can be considered an important early childhood life event?. Kenya, Africa and global re...
-
Q1. Which of the following can be considered an important early childhood life event?
- The first reciprocated smile
- The birth of a sibling
- Walking without support
- The first recognition of father as part of family
- The duration of breast feeding Multiple choice (Unique answer) Attempt 1 on 3 Available from January 24, 2019 at 09:00 AM until January…
Answer: The first reciprocated smile
-
Q2. Alfred Binet's most important contribution to psychology was in the area of:
- Intelligence testing
- Visual perception
- Psychopathology
- Comparative psychology
- Classical conditioning https://learning.uonbi.ac.ke Attempt 1 on 3 Available from January 24, 2019 at 09:00 AM until January 24, 2019 at…
Answer: Intelligence testing
-
Q3. A person who pays attention to the organismic valuing process is self-actualizing or:
- Fully functioning
- Family planning
- Family oriented
- Socially functioning
- Politically functioning Multiple choice (Unique answer) https://learning.uonbi.ac.ke Attempt 1 on 3 Available from January 24, 2019 at…
Answer: Fully functioning
-
Q4. Which of the following disease is not related to life style?
- Cerebral aneurysm
- Accidental injuries
- Hypertension
- Cancers
- Anxiety disorders Multiple choice (Unique answer) https://learning.uonbi.ac.ke Attempt 1 on 3 Available from January 24, 2019 at 09:00…
Answer: Cerebral aneurysm
-
Q5. Perceived threat is an important variable of which one of the following psychological theories is associated.
- Learning theories
- Social cognitive learning theory
- Reasoned action theory
- Psychoanalytic model
- Health Belief Model Multiple choice (Unique answer) BEHAVIOURAL SCIENCES MID SEMESTER 1 CAT - HCH
Answer: Learning theories
-
Q6. Which of the following represents the correct order of Piaget's stages of intellectual development?
- Sensorymotor,concrete operational, formal operational, postoperational
- Preoperational, concrete operational, formal operational, sensorimotor
- Sensorimotor, preoperational, concrete operational, formal operational
- Preoperational, informal operational, formal operational, postoperational
- Formal operational, preoperational, sensorioperational, concrete operational BEHAVIOURAL SCIENCES MID SEMESTER 1 CAT - HCH100 - Mu...
Answer: Sensorymotor,concrete operational, formal operational, postoperational
-
Q7. When the students are preparing for the examination and they want to remember how to dissect or trace the part of an artery they are using:
- Encoding
- Long term memory
- Storage
- Information processing
- Implicit/procedural memory
Answer: Encoding
-
Q8. Belongingness and love needs are associated with the following, except:
- Attention
- Memory
- Perception
- Reasoning
- Hypothalamus - Attempt 1 on 3 - Available from January 24, 2019 at 09:00 AM until January 24, 2019 at 10:35 AM
Answer: Attention
-
Q9. The following are true about the etiology of schizophrenia; except:
- Randomized conditioning Attempt 1 on 3 Available from January 24, 2019 at 09:00 AM until January 24, 2019 at 10:35 AM
- Long-term memory
- Primary memory
- Secondary memory
- Episodic memory 5. [This question] attempts to create an association between a stimulus (e.g., brand name) and some response (e.g.,…
Answer: Randomized conditioning Attempt 1 on 3 Available from January 24, 2019 at 09:00 AM until January 24, 2019 at 10:35 AM
-
Q10. Among the four pillars of medical ethics the most important is:
- Beneficence
- Judgment
- Care
- Confidentiality
- Breaking news Multiple choice (Unique answer) Maximum allowed time : 1 h. 30 min. Attempt 1 on 3 Available from January 24, 2019 at…
Answer: Beneficence
-
Q11. All of the following are common stressors related to hospitalization, except:
- Genital stage
- Phallic stage
- Oral stage
- Anal stage
- Latent stage Multiple choice (Unique answer) **Page 1**
Answer: Genital stage
-
Q12. Which of the following was not described by Sheldon?
- Athletic
- Endomorphic
- Mesomorphic
- Cerebrotonia
- Somatotonia **Page 4**
Answer: Athletic
-
Q13. Rerouting an unacceptable drive in a socially acceptable way; redirecting the energy from a forbidden drive into a constructive act refers to:
- Displacement
- Condensation
- Rationalisation
- Slip of tongue
- Sublimation BEHAVIOURAL SCIENCES MID SEMESTER 1 CAT - HCH100 - Mu... https://learning.uonbi.ac.ke Available from January 24, 2019 at…
Answer: Displacement
-
Q14. A 19 year Jade has amnesia for the events surrounding a fatal automobile accident in which she was the speeding driver. Which defense mechanism does this best exemplify?
- Displacment
- Dissociation
- Identification
- Suppression
- Reaction Formation Multiple choice (Unique answer) Attempt 1 on 3 Available from January 24, 2019 at 09:00 AM until January 24, 2019 at…
Answer: Displacment