Endocrine and Metabolic Pathology MCQs

8 clinical MCQs in General Pathology. Which of the following is a characteristic feature of Graves' disease? —. Kenya, Africa and global revision.

Questions, Answers & Explanations

  1. Q1. Which of the following is a characteristic feature of Graves' disease? ---

    Answer: Hypothyroidism

  2. Q2. Pheochromocytoma is a tumor derived from ---

    Answer: Adrenal cortex

  3. Q3. Cushing's syndrome is most commonly caused by ---

    Answer: Exogenous glucocorticoid administration

  4. Q4. Which type of thyroid carcinoma is associated with amyloid stroma and calcitonin production? ---

    Answer: Papillary carcinoma

  5. Q5. Type 1 Diabetes Mellitus is characterized by ---

    Answer: Insulin resistance

  6. Q6. Primary hyperparathyroidism is most frequently caused by ---

    Answer: Parathyroid hyperplasia

  7. Q7. Conn's syndrome is characterized by the overproduction of ---

    Answer: Cortisol

  8. Q8. Which of the following is a common clinical manifestation of Acromegaly?

    Answer: Short stature

View on OmpathStudy